Συνέδριο για τον Ι.Μ. Παναγιωτόπουλο

Επιστημονικό Συνέδριο: Το Κριτικό Έργο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου

17-18 Φεβρουαρίου 2017

Η Επιστημονική Επιτροπή και η Οργανωτική Επιτροπή σας προσκαλούν στο Επιστημονικό Συνέδριο για Το Κριτικό Έργο του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, που συνδιοργανώνεται από τους Φίλους του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός, το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά και τη Σχολή Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

Το Συνέδριο πραγματοποιείται με αφορμή τη συμπλήρωση 35 χρόνων από τον θάνατο (1982) του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου και με την ευκαιρία του εορτασμού για τα 125 χρόνια από την ίδρυση του Ελληνικού Εκπαιδευτηρίου-Σχολής Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου.

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η ανάλυση, αξιολόγηση και ανάδειξη του κριτικού έργου του Ι.Μ.Παναγιωτόπουλου, έργου ογκώδους και σπουδαίου, που εκτείνεται σε όλο το εύρος της κριτικής σκέψης του: βιβλιοκριτικής, λογοτεχνικής και φιλολογικής κριτικής, κριτικής της τέχνης και κοινωνικής κριτικής.

Το Επιστημονικό Συνέδριο εντάσσεται στον κύκλο εκδηλώσεων του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός για τη γενιά του μεσοπολέμου.

Θα διεξαχθεί την Παρασκευή, 17 (16.00 – 19.30) και το Σάββατο, 18 Φεβρουαρίου 2017 (09.00 – 15.00), στην κεντρική αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου Παρνασσός.

 

Δημοσιεύθηκε στην Ανακοινώσεις. Αποθηκεύστε τον μόνιμο σύνδεσμο.